top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJobHulpMaatje 030

Teamleiders gezocht

Bijgewerkt op: 24 mei 2019

We zoeken per direct enthousiaste teamleiders SchuldHulpMaatje.


Bij SchuldHulpMaatje Utrecht werken vrijwilligers die mensen met financiële problemen bijstaan als maatje. In Utrecht zijn naar schatting 35.000 huishoudens met schulden of problematische betalingsachterstanden. Mensen lopen niet te koop met deze problemen. Vaak is er sprake van een enorme stress. Mensen raken daardoor van slag en ze kunnen in een sociaal isolement komen.


De maatjes zijn getrainde en gecertificeerde vrijwilligers die naast de hulpvrager staan om hen te helpen zelfredzaam te worden. Het liefst helpen we preventief, maar soms zullen we mensen die al in een schuldsaneringstraject zitten bijstaan om door die moeilijke periode in hun leven heen te komen. Ook kan het voorkomen dat we juist mensen bijstaan die al uit de schulden zijn, maar nog wel hulp kunnen gebruiken om duurzaam uit de schulden te blijven.

Op dit moment zijn er zo’n 70 maatjes in Utrecht werkzaam. De maatjes zijn verdeeld over teams (ca. 12 maatjes) waarbinnen enkele keren per jaar intervisiebijeenkomsten plaatsvinden. Een teamleider organiseert die bijeenkomsten en onderhoudt het contact met de maatjes als coach op de achtergrond. Voor vragen van de maatjes zijn zij beschikbaar. Vragen waar de teamleider geen antwoord op heeft kan hij of zij doorspelen naar de centrale coördinator.


Functie-eisen

Je bent als teamleider een toegankelijk aanspreekpunt voor de maatjes. Je hebt mensenkennis en kunt goed inspelen op de behoeften van een maatje. Daarnaast ben je een organisator die maatjes bij elkaar weet te brengen om ervaringen te delen en van elkaar te leren.


Tijd

Een teamleider is ongeveer 1 à 2 uur per week hiermee bezig.


Vergoedingen

Geen. Wel zijn gemaakte kosten voor bijeenkomsten te declareren bij het bestuur.


Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Michiel Kersemaekers: info@schuldhulpmaatje030.nl
74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page