Zoeken
  • Papiercafe & HipHelpt

Vacature Kwartiermaker Papiercafés en HipHelpt

Stichting Utrecht op Orde is op zoek naar een:

Kwartiermaker Papiercafés en HipHelpt (m/v)

voor 20-24 uur per week (0,56-0,67 fte)Stichting Utrecht op Orde

Stichting Utrecht op Orde (SUOO) organiseert sociaal-maatschappelijk vrijwilligerswerk binnen Utrecht. De stichting heeft 4 programma’s onder zich; SchuldHulpMaatje, JobHulpMaatje, HipHelpt en Papiercafés. Deze laatste twee richten zich op praktische individuele hulp. We werken vanuit een christelijke motivatie om kwetsbare medeburgers te helpen en te ondersteunen, ongeacht geloof of afkomst. Kijk voor meer informatie over de Papiercafés op: https://papiercafe.nl/ en voor HipHelpt op https://hiphelpt.nl/.
Kwartiermaker Papiercafé en HipHelpt Utrecht

Als kwartiermaker werk je aan het verbinden van de netwerken van vrijwilligers rondom nieuw te openen Papiercafés in een aantal buurten in Utrecht. De kwartiermaker gaat ook relaties aan met de burennetwerken en diverse beroepskrachten (zoals het buurtteam en sociaal raadslieden) die actief zijn in de buurt, zodat doorverwijzing over en weer plaatsvindt. Daarnaast bouwt de kwartiermaker als plaats coördinator het lokale netwerk van HipHelpt in Utrecht uit.


Over Papiercafé en HipHelpt

Het Papiercafé is een laagdrempelig concept waar kwetsbare mensen in de buurt geholpen worden door anderen, vaak buurtgenoten. Het gaat over hulp naar aanleiding van vragen over (voor hen) onbegrijpelijke papieren en procedures van allerlei instanties en bedrijven. Bij meer complexe problematiek wordt doorverwezen naar SchuldHulpMaatje (SHM), JobHulpMaatje (JHM) of HipHelpt (dit laatste bij eenzaamheid of gebrek aan netwerk voor praktische hulp).

De aanpak van HipHelpt is gericht op het helpen van buurtgenoten zonder een sociaal netwerk. Het gaat om praktische hulp bij alledaagse dingen, die wordt geboden door een actief netwerk van behulpzame vrijwilligers. HipHelpt activeert netwerken van vrijwilligers uit diverse kerken en daarbuiten. Verder biedt HipHelpt een digitaal platform voor het koppelen van hulpbieders aan hulpvragers. In Utrecht willen we het openen van Papiercafés combineren met het activeren van lokale netwerken met HipHelpt.


Werkzaamheden van de kwartiermaker

  • Coördineren van activiteiten om het Papiercafé en HipHelpt onder de aandacht te brengen.

  • In gesprek gaan en enthousiasmeren van nieuwe en bestaande contactpersonen van welzijnsorganisaties, kerken, netwerken informele zorg, et cetera over:

- het opstarten van een Papiercafé in buurten waar daar behoefte aan is

- het mobiliseren van en aansluiten bij bestaande en nieuwe netwerken om als vrijwilliger mee te draaien in het Papiercafé en/of het bieden van individuele hulp;

- het stimuleren en adviseren van contactpersonen van de betreffende netwerken en organisaties met betrekking tot het werven en begeleiden van hulpbieders.

  • Het (samen met het bestuur) aansturen van vrijwillige coördinatoren en ondersteunende medewerkers die een belangrijke rol hebben in het verbinden van hulpvragers en hulpbieders.

  • Voor HipHelpt het aansturen van en samenwerken met lokale vrijwillige helpdeskmedewerkers die een centrale rol hebben in het verbinden van hulpvraag met lokale hulpbieders.


Profiel

Voor de kwartiermaker van de Papiercafé's en HipHelpt zoeken wij een betrokken christen die:

· Hart heeft voor mensen die praktische of ondersteunende hulp nodig hebben;

· Goed in staat is zijn/haar eigen werk zelfstandig te organiseren;

· Kennis heeft van het netwerk van kerken en organisaties in Utrecht, of in staat dit op te bouwen;

· Goede contactuele eigenschappen heeft en een netwerker is;

· In staat is om vrijwilligers en coördinatoren te motiveren en effectief aan te sturen.


Wij bieden

· Een afwisselende en inspirerende functie met veel zelfstandigheid;

· Mogelijkheden tot ontwikkeling van de organisatie;

· Een dienstverband voor één jaar met mogelijkheden tot verlenging;

· Passende arbeidsvoorwaarden:

o Salaris conform schaal 8 van de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (inschaling vindt plaats op grond van relevante ervaring);

o Pensioen wordt opgebouwd bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;

o Standplaats en werktijden in overleg.


Interesse? Reageer voor 14 maart!

We zien graag je sollicitatiebrief met CV tegemoet via [emailadres]. De vacature sluit op 14 maart 2022. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Wouter Jongebreur wouterjongebreur@suoo.nl of Annemarie Manschot annemariemanschot@suoo.nl (beiden bestuurslid voor respectievelijk het Papiercafé en HipHelpt).
242 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven